Куери: Шокиран съм и много щастлив



13-07-2017 08:18 | Николай Драганов

Сам Куери очевидно има причини да обича Уимбълдън - за втора поредна година той детронира действащия шампион. След като преди 12 месеца спря Новак Джокович, тази година той стори това и с Анди Мъри, при това на още по-предна фаза.


"Това наистина е нещо голямо", заяви Куери, за когото тазгодишния Уимбълдън е 42-ри турнир от Големия шлем в кариерата му. "За мен, това е първият ми полуфинал. Това е сбъдната мечта. Да победя Анди, да достигна до тук точно на Уимбълдън, го прави дори още по-специално. Беше просто невероятен мач. Толкова съм щастлив в момента", заяви след своята победа американецът.


"В началото, когато излязохме на корта, бях малко нервен. Имах колебания в своите първи сервис геймове. Но когато върнах пробива във втория сет, сякаш си поех дълбоко дъх и се успокоих. С продължаването на мача се чувствах все по-уверен", обясни Куери.


"Все още самият аз съм малко шокиран. Наистина съм много развълнуван", не скри американецът, който обаче няма много време да се наслади на емоциите, тъй като в петък му предстои битка за място на финала срещу Марин Чилич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини