Федерер: Чувствам се отпочинал и уверен



13-07-2017 09:10 | Николай Драганов

В своя мач №100 на Уимбълдън Роджър Федерер за пореден път през тази година изглеждаше точно като играчът, спечелил 7 трофея в "Ол Инглънд Клъб". На 35-години Маестрото е единственият останал във финалната четворка, който все още не е загубил дори сет.


"Играя добре. Отпочинал съм, а също така и уверен. Това позволява на хубавите неща да се случват. Самочувствието е нещо много важно", каза Роджър, който сломи с по 3:0 сета Григор Димитров и Милош Раонич, губейки едва по няколко точки на свой сервис в първите два сета и срещу двамата млади играчи. 


За разлика от него, доскорошните основни претенденти за всички трофеи от Шлема Анди Мъри и Новак Джокович вече отпаднаха от турнира. Двамата нямаха шансове и в Мелбърн и Париж, спечелени съответно от Федерер и Надал.


"Разбира се, съм изненадан да ги видя да отпадат, а същото важи и за Рафа. Но останалите момчета играят силно. На трева разликите са малки. Разбира се, желая им най-доброто и се надявам да се завърнат по-силни", коментира Федерер.


Във втория сет на мача срещу Раонич Федерер изгуби две от 30 разиграни точки на негов сервис. "Виждах нещата много добре. Това ми помогна да връщам сервиса му успешно. От основната линия, чувствах че имах предимство, което не беше точно така преди година. Това ми помогна да остана спокоен", каза швейцарецът, който преди 12 месеца бе спрян на полуфиналите именно от Раонич.

 

През този сезон във финалната четворка Федерер ще се изправи срещу Томаш Бердих, отстранил Новак Джокович след отказване на сърбина в началото на втория сет. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини