Ноле: Ще трябва да намерим по-дългосрочно решение



13-07-2017 10:29 | Николай Драганов

Контузия в лакътя принуди Новак Джокович да сложи край на тазгодишното си участие на Уимбълдън точно в момент, когато сърбинът показваше завръщане към познатата си форма. След трудно начало на сезона и разочароващи резултати най-вече в Мелбърн и Париж, в сезона на трева Джокович даде сигнали, че отново е играчът, оглавявал до края на миналата година ранглистата.


Но в мача срещу Томаш Бердих физическите проблеми на Ноле просто не му позволиха да продължи. След 63 минути, загуба на първия сезон и пробив във втория, сърбинът просто реши да сложи да край на мача.


"Наистина е трудно за преглъщане, когато трябва да се откажеш, особено когато играеш добре. Играех най-добрият си тенис в последните десет месеца. Чувствах се наистина добре на корта. Наистина е жалко, но в живота тези неща се случват с определена причина. Трябва да намериш време да се поучиш от тях", коментира сърбинът.


Джокович призна, че проблемите му с лакътя са започнали още в началото на турнира, като въпреки опитите си да се възстанови е имал неприятни моменти в първите четири кръга, преди най-накрая болката да е станала твърде голяма, за да бъде преодоляна.


"Интензитета и нивото на болка се покачваха с всеки следващ ден. Задено с моя физиотерапевт и този на ATP опитвахме да го възстановим и да направим така, че да мога да се състезавам. Досега успявах, но нещата ставаха все по-зле", разказа той.

 

"За съжаление, днес беше най-лошият ден. За около 30 минути изпитвах болка, която можех да преглътна и да играя. Никакви процедури не можеха да помогнат. Сервисът и форхендът бяха ударите, които ме караха да изпитвам болка в най-голяма степен. В един момент просто нямаше смисъл да продължавам да играя", обясни Ноле.


Сърбинът намекна, че е възможно да си вземе почивка по-дълга почивка, за да се възстанови напълно, тъй като досегашната му програма изглежда не дава достатъчно резултат. "Очевидно колкото повече играя, толкова по-зле става. Това е индивидуален спорт, няма изход. Няма кой да излезе вместо теб. Ще разговарям със специалистите, както съм го правил преди, и ще се опитаме да измислим дългосрочно решение, което да даде най-добрият вариант за лечение", заяви Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини