Мугуруса на финал след категорична победа



13-07-2017 16:12 | Любомир Тодоров

Гарбине Мугуруса за втори път след 2015 година стигна до финала на Уимбълдън.

Поставената под №14 испанка срази Магдалена Рибарикова с 6:1, 6:1 на централния корт на "Ол Инглънд клъб" след само 64 минути игра.

Мугуруса започна да доминира още от първата точка с агресивна игра. Дълбоките й мощни удари позволяваха на родената в Каракас тенисистка да ниже уинър след уинър. Словачката изглеждаше напълно объркана. Така за малко повече от 20 минути испанката поведе с 5:0, преди Рибарикова да спечели гейм, посрещнат с аплодисменти от публиката. Веднага след това Гарбине затвори сета от 0:30 след ретур в аут на опонентката си. Той продължи точно половин час.

Рибарикова допусна брейк и в откриващия гейм на следващата част, атакувана непрестанно от мощната испанка. Мугуруса направи пробив на нула за 3:0, с което окончателно пречупи Магдалена. Рибарикова спаси два нови брейкбола, но успя да се разпише в сета за 1:4. При 1:5 словачката сервираше за оставане в мача. Гарбине поведе с 40:0 и реализира втория мачбол след форхенд в мрежата на съперничката.

Мугуруса завърши срещата с 22 печеливши удари (3 аса) при 11 непредизвикани грешки. Рибарикова записа 8 уинъра и 11 грешки. Испанката спечели 60 от 93-те точки в срещата.

На финала в събота тя очаква спечелилата в мача Йохана Конта - Винъс Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини