Мугуруса: Вече загубих един финал тук, сега искам титлата



13-07-2017 19:10 | Станко Димов

Поставената под №14 в основната схема Гарбине Мугуруса се класира за третия си финал в турнир от Големия шлем. Родената в Каракас (Венецуела) тенисистка се наложи 6:1, 6:1 над Магдалена Рибарикова и за втори път в кариерата си ще спори за трофея на Уимбълдън.

„Не очаквах нищо, защото в този спорт никога не можеш да знаеш какво ще се случи”, каза Мугуруса след двубоя. „Бях ѝ гледала няколко двубоя (на Рибарикова). Знаех, че тя играе много добре, че е много талантлива.

Аз просто исках да се подготвя за двубоя по възможно най-добрия начин. Вероятно резултатът малко заблуждава, защото на корта в никакъв случай не беше толкова лесно, колкото показва таблото”.  

„Помня много двубои от Уимбълдън, много финали. Знаете – когато излизаш на корта ти носят сака, тишината се усеща. Има изключително много хора от организаторите, повече от обикновено. За мен е невероятно, че отново съм на финал. Това означава много. Това е финал в Големия шлем. Загубих един тук преди две години, така че сега ще се опитам да променя нещата”.

На финала в събота Мугуруса ще се изправи срещу Винъс Уилямс, която във втория полуфинал надви местната надежда Йохана Конта. Испанката е убедена, че предстои страхотен двубой: „Винъс е спечелила Уимбълдън 5 пъти. Тя знае как да играе финали, знае как да играе тук. Ще бъде исторически мач”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини