Винъс: Ще се обърна към Серина за съвет за финала



13-07-2017 19:24 | Станко Димов

5-кратната шампионка Винъс Уилямс се класира за 9-ия си финал на Уимбълдън, след като победи с 6:4, 6:2 представителката на домакините Йохана Конта.

Американката осъществи три пробива в мача и се поздрави с успеха след час и 16 минути игра, гарантирайки си място на финал в Лондон за първи път от 2009-а година.

„Играла съм много финали тук, чувствам се благословена. Не мога да питам за повече, но в същото време искам повече”, коментира Уилямс след срещата с Конта.

„Искам да благодаря на публиката, която се държа много мило с мен. Конта игра изключително добре, не ми даде нито една точка без борба. В същото време аз се стараех да направя възможно най-добрия удар всеки път, когато топката беше в моето поле”.

Ако победи Гарбине Мугуруса на финала в събота, 37-годишната Винъс Уилямс ще стане най-възрастната шампионка в турнир от Големия шлем в Оупън ерата.

„И двете с Мугуруса играем много добре на тревни кортове. На последния ѝ финал тук тя игра със Серина, така че ще трябва да се обърна към нея за малко помощ”, каза Винъс по повод предстоящия финал. „Серина винаги е в моя ъгъл. Обикновено тя играе на такива финали. Сега аз ще се опитам да защитя честта на семейството и ще дам най-доброто от себе си”.

Новата шампионка на Уимбълдън ще се изкачи до 5-ото място на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини