Глушкова и Конов са шампионите на "Дема Къп"



14-07-2017 15:44 | Tennis24.bg

Българските тенисисти Денислава Глушкова и Самуил Конов спечелиха шампионските титли на международния турнир за юноши и девойки до 16 години „Дема Къп“ от втора категория в календара на европейската федерация Тенис Европа, който завърши днес на кортовете на СК „Дема“ в София. За първи път в над 10-годишната история на турнира до финалите на сингъл бяха достигнали само български състезатели.

При девойките 13-годишната Денислава Глушкова, представителка на домакините от СК „Дема“, разгроми Стела Пеева с 6:1 6:1 и спечели първата си титла в тази възрастова група. В поредно състезание през тази година Глушкова демонстрира отлична форма. В четири от петте си мача тя бе изключително убедителна и не даде по повече от три гейма на съпернички от България, Русия и Румъния, а единственият загубен сет дойде срещу поставената под №1 в схемата македонка Ана Ристевска в четвъртфиналите.

В последните месеци Денислава Глушкова спечели титлата от държавното първенство до 14 години, достигна до полуфиналите на първенството до 16 години и се представи успешно с националния ни отбор за девойки до 14 години, който завърши шести на европейското отборно първенство и се класира за световното.

При юношите победител на „Дема Къп“ стана поставеният под №2 Самуил Конов, който обърна във финала Марио Радев с 2:6 6:3 6:1. Състезателят на ТК „Испано“ (Варна) завоюва първата си титла на сингъл от турнир от календара на Тенис Европа. В три от петте си мача в София той спечели след изоставане с 0:1 сета.

Денислава Глушкова и Самуил Конов станаха по този начин първите българи, спечелили през 2017 г. турнир от по-висока категория до 16 години. Досега победители в състезания от трета категория бяха ставали Симеон Костов, Даря Шаламанова и Катерина Димитрова.

Във финала на двойки при девойките днес румънките Илинка Далина Амарией и Силвия Мария Костаке (и двете от Румъния) победиха Елена Кралева и Стела Пеева с категоричното 6:1 6:3. Вчера шампиони при юношеските двойки пък станаха Гиорги Янкуловски и Ведран Радонянин (и двамата от Македония).

„Дема Къп“ до 16 г. е турнирът от най-висока категория в България, включен в календара на Тенис Европа, като шампионите на сингъл взимат по 160 точки за ранглистата до 16 години. Поредното състезание от богатия календар на СК „Дема“ се проведе с подкрепата на партньорите на клуба Гаранти Коза, Евроинс, Виваком, Балдаран, Алгида, Милки, Ролман, енергийната напитка Блек Енерджи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини