Федерер на финал без загубен сет (снимки)



14-07-2017 20:55 | Станко Димов

Роджър Федерер ще спори за титлата на Уимбълдън. Швейцарецът се класира за финал в турнира без да загуби сет, след като надви с 3:0 Томаш Бердих, в отделните части 7:6 (4), 7:6 (4), 6:4. Чехът стана единственият, който задържа Маестрото повече от 2 часа на централния корт, но и това се оказа недостатъчно за нещо повече.

„За мен е голяма привилегия да играя отново на финал. Знам какво означава да играеш на централния корт на Уимбълдън. Усещането е великолепно, не мога да повярвам, че е истина. Доволен съм, че утре ми предстои ден почивка, за да мога да осъзная какво точно се случва и да се подготвя за финала в неделя.

Миналата година беше трудна за мен, беше трудна да остана спокоен. В крайна сметка взехме решение да спра за известно време. Искам да бъда добър баща, добър съпруг, да се подготвя за живота си извън тениса", коментира Федерер, който на финала в неделя ще се изправи среещу Марин Чилич.

"Той (Чилич) е страхотно момче, познавам го добре, миналата година направихме брутален мач тук. Той ме победи тежко и на US Open преди няколко години. Надявам се, че той няма да е в тази форма и в неделя”, каза след мача Федерер.

Осмата поредна победа над Бердих бе осигурена след 53 печеливши удара и 20 непредизвикани грешки от страна на Маестрото.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ФЕДЕРЕР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини