Бердих се съмнява, че Федерер изобщо остарява



15-07-2017 08:33 | Николай Драганов

От началото на 2017 година светът на тениса е изумен, че на 35 години Роджър Федерер е способен да показва подобна игра, донесла му титлите от Australian Open, Индиън Уелс, Маями и Хале. В неделя швейцарецът ще се опита да добави и втори трофей от Големия шлем, когато се изправи срещу Марин Чилич на финала на Уимбълдън. Това ще се случи по-малко от месец преди 36-тия рожден ден на Маестрото. 


И докато всички се чудят как и защо колкото повече остарява, толкова по-силен изглежда Федерер, според един от неговите съперници, изпитал на гърба си формата на швейцареца, всъщност Роджър не остарява.


"Не виждам нещо, което да потвърди, че Роджър остарява. Той просто доказва своето величие в нашия спорт", каза след вчерашното си поражение на полуфиналите Томаш Бердих. Чехът успя да даде сериозна битка на Федерер, но в крайна сметка загуби с 3:0 сета. 


"Ако погледнете останалите играчи, които са на 35 или 36 години, ще видите съвсем ясно, че възрастта и годините в тура им се отразяват. Но не и на него", подчерта Бердих. 


"Опитах се да намеря своя път. Каквото и да беше възможно да се направи, опитах го. Опитах да атакувам повече към мрежата. Но очевидно беше много, много трудно", сподели чехът, който вече изостава с 6:19 в преките двубои с швейцареца.


"Роджър не ти дава да влезеш в никакъв ритъм. Той почти не допуска грешки. Контролираше играта много добре. Дори в първите два сета аз бях този, който беше изправен пред точки за пробив. Това просто доказва колко добре играе той в момента", добави Бердих.


Чехът не успя да повтори представянето си от 2010 година, когато достигна до финал, но защити точките си от миналата година, като този път по пътя към полуфиналите успя да победи двама играчи от Топ 10 в лицето на Доминик Тийм и Новак Джокович. 


"Играх добър тенис по време на целия турнир. Но за съжаление срещнах играч, който е в най-добрата си форма", каза чехът, като съжали, че не е успял да достигне едва втория си финал в Шлема. "От една страна е тежко. От друга страна, това е част от спорта, който практикувам. Все още съм напълно отдаден на възможността да бъда наоколо и да се боря за нови добри резултати", завърши Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини