Чилич: Да спечеля Уимбълдън ще бъде сбъдната мечта



15-07-2017 08:58 | Николай Драганов

Марин Чилич вече познава усещането да триумфираш в турнир от Големия шлем, след като успя да запише името си в историята през 2014 година, печелейки US Open. В неделя хърватинът ще се опита да вкуси отново от този успех, този път на Уимбълдън, където го очаква много тежко изпитание в лицето на Роджър Федерер.


"Определено е невероятно за мен, че успях отново да се класирам на финал в Големия шлем. Чувствам, че нивото на тениса ми през последните седмици е наистина много високо и това ми даде ми дава много психическа стабилност.

 

Очевидно ме очаква голям мач. Но е чудесно, че вече съм играл финал в Шлема и вярвам, че ще бъде по-лесно да се подготвя", сподели Чилич.


Хърватинът не позволи на Сам Куери да стане първият американец от 2009 година насам на финал, след като Анди Родик успя да стори това преди осем години, а на финала допусна драматична загуба от Роджър Федерер.


"Ще означава неописуемо много да вдигна трофея. През 2014 година, когато спечелих US Open, се почувствах толкова психически освободен относно своята кариера. Да успея да го сторя отново определено ще означава дори повече, защото знам колко означаваше първият трофей. Ще бъде истинска сбъдната мечта да спечеля Уимбълдън", не скри Чилич, който се класира за финал на Уимбълдън след рекордните 11 опита.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини