Жюстин Енен е само на 2 крачки от титлата след нова победа



26-01-2010 04:22 | Станко Димов

Голямата Жюстин Енен е все по-близо до така желания финал на Откритото първенство на Австралия. Тя спечели четвъртфиналния си двубой с Надя Петрова със 7:6 (3), 7:5 за близо 2 часа игра. Сега белгийката чака своята опонентка за място на финала измежду Мария Кириленко и Дзе Джън. На практика обаче е ясно, че никоя от тези две състезателки няма да може да се противопостави на великата шампионка.

Двубоят между Енен и Надя Петрова бе доста слаб за тяхното ниво и умения. Двете направиха повече грешки, отколкото добри отигравания. Главна вина затова имаше рускинята, която бе тромава и непохватна, като дори не загатна за представянето си от мача срещу Клайстерс.

В първия сет Жюстин дръпна с 4:2, но Надя намери сили да изравни. При 5:4 белгийката сервираше за сета, но пак бе пробита. Стигна се до тайбрек, в който бившата номер бе безапелационна - 7:3 точки.

Втората част започна ударно за Петрова, която поведе с 3:0. Енен обаче не бе казала последната си дума. Тя взе 4 поредни гейма и двете отново се вкопчиха в битка за всяка точка. При 6:5 за Енен, тя успя да пробие, което и донесе успех в мача - 7:5.

Така за четвърти път на финал на Australian Open ще има финалистка, която не е поставена в основната схема. До момента Енен е печелила само един път титлата в Мелбърн - през 2004 г., когато победи Ким Клайстерс с 6–3, 4–6, 6–3. През 2002 г. Жюстин загуби финал в Австралия от Амели Моресмо след 1:6, 0:2 и отказване поради контузия.


"Успях да събера сили и да обърна втория сет. Не исках да играя тайбрек и затова натиснах в края. Вложих сърцето си. Нямам претенции с кой ще играя в полуфиналите, всички тук са много силни", обясни доволната Жюстин.

 

СТАТИТСТИКА ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини