Федерер: Още не мога да повярвам (снимки)



16-07-2017 18:50 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели за рекорден 8-ми път титлата от Уимбълдън, след като победи в неделния финал Марин Чилич с 6:3, 6:1, 6:4. Швейцарецът достигна до трофея без да загуби сет, а в понеделник ще се завърне в Топ 3 на ранглистата. Триумфът в Лондон гарантира на Федерер и 2.2 млн. паунда от наградния фонд.

„Трудно мога да опиша как се чувствам в момента, да стоя тук пред вас, държейки трофея от Уимбълдън в ръцете си. Чувството е магическо, не мога да повярвам”, каза Федерер в интервюто на корта.  

„Не съм вярвал, че ще успея да спечеля Уимбълдън отново. Само преди няколко месеца трябваше да си взема пауза от тениса, за да се възстановя от контузия. Изобщо не знаех дали някога ще се завърна.

След загубите от Новак Джокович през 2014 и 2015 се питах дали изобщо някога ще играя на финал тук отново. Но не спирах да вярвам, че това ще се случи. А когато човек вярва може да извърви целия път. Спечели турнира за 8-ми път, това е невероятно”, каза още Маестрото.

Пред Федерер се открива отлична възможност да атакува първото място в света до края на сезона, тъй като швейцарецът няма да защитава нито една точка след Уимбълдън.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА НА УИМБЪЛДЪН

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини