Дел Потро, Хюит и Монфис ще пробват да детронират Вердаско в Сан Хосе



06-02-2011 19:19 | Станко Димов

Във вторник започва турнирът SAP Open в Сан Хосе. Шампионът от миналата година Фернандо Вердаско е водач в схемата. В първия кръг испанецът ще се изправи срещу представител на домакините - Райев Рам, който получи "уайлд кард" от организаторите.


Поставен под номер в турнира е най-добрият френски тенисист Гаел Монфис. Тъмнокожият състезател, който за първи път ще участва в тази надпревара, ще се изправи срещу местната звезда Брадли Клан, който е възпитаник на школата на Университета в Станфорд.


"Колкото и странно да звучи мисля, че имам леко предимство срещу Монфис. Десетки пъти съм го гледал как играе, знам какво да очаквам от него и как да му се противопоставя. За сметка на това той едва ли дори е чувал за за мен. Гаел е един от най-добрите тенисисти в света. Ще видим обаче какво ще се случи на корта", сподели загадъчно младият американец.


С огромен интерес се очаква сблъсъка в първи кръг между Ксавие Малис и сензацията Милош Раонич.


На корта в Сан Хосе ще видим и бившият номер 1 Лейтън Хюит, чийто първи съперник ще бъде един от най-бързите играчи на корта - Бьорн Пау. До момента двамата са се изправяли два пъти, в които победител е излизал Хюит.


Талант номер 1 на Азия - Кей Нишикори пък ще мери сили с чеха Ян Хашек.
Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин Дел Потро ще направи пореден опит да възвърне поне част от формата си. Снажният аржентинец ще спори за място във втория кръг с руснака Теймураз Габашвили.


Турнирът SAP Open е с награден фонд $ 531 000.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини