Тенис легенди изумени от Федерер



19-07-2017 09:03 | Николай Драганов

6-кратният шампион от Големия шлем Стефан Едберг подкрепи Роджър Федерер по време на тазгодишния Уимбълдън, като бе редовен зрител от неговата ложа. Шведът беше треньор на Роджър през 2014 и 2015 година и не скри възхищението си от дълголетието на Маестрото.


"Това дава надежда на всички, нали? Доста е необичайно. Той е специален по толкова много причини", заяви Едберг пред BBC. 
"В моите очи Роджър е най-великият и мисля, че го е доказал със своите 19 титли от Шлема. Винаги си струва да го гледаш, защото знаеш, че ще има невероятни удари", добави бившият шведски тенисист.


Представянето на Маестрото коментира и неговият добър приятел Томи Хаас. 39-годишният все още действащ тенисист може да се похвали, че е един от едва двамата играчи, побеждавали Федерер през 2017 година.


"Кой знае на какво още е способен? Показва ни много и мисля, че всички останалите играчи, особено в тениса, които са на около 31, 32 години, ще използват примера му, така че ни предстоят интересни времена. Както той каза в своята реч - ако продължиш да мечтаеш и да вярваш, ако продължиш да работиш здраво, всичко е възможно", коментира Хаас. 


Част от причините за късните успехи на Федерер коментира и бившият треньор на Новак Джокович и също 6-кратен шампион от Големия шлем Борис Бекер.


"Повечето играчи са по-млади от него, но въпреки това намира възможност да е постоянен седмица след седмица на различни настилки, с изключение на клея. Трудно е да кажем на какво е способен, защото си мислехме, че ще бъде невъзможно да спечели и 18-та титла, а сега 18-тата и 19-тата дойдоха една след друга. Ще има ли 20-та на US Open? Мисля, че жена му, децата му и цялото му семейство са неговата основа", коментира германецът.


"Нямаше да прави това, което виждаме без тях и той сам знае това най-добре. Роджър намери перфектното време да бъде тенисист, баща и съпруг. Това е причината да бъде толкова успешен", обобщи Бекер.


Похвалите си не спести и друга легенда в лицето на Род Лейвър. "Харесвам го, всеки го харесва. Не само като тенисист, но и като личност, като репутация. Той промени поведението си, своя начин на живот тази година. Не игра шест месеца преди Австралия и по време на сезона на клей. Той премисля колко дълго може да продължи. Мисля, че играе почти по-добре от всякога. Той е на друго ниво, просто е не-човек", заключи австралиецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини