Мугуруса най-добра за юни



21-07-2017 16:09 | Любомир Тодоров

Бяха оповестени резултатите от месечната анкета на Женската тенис асоциация за най-добра състезателка и за пробив на юни.

Напълно очаквано феновете гласуваха за шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса. Испанката направи феноменален турнир в Лондон, в който през втората седмица не загуби нито сет. На финала Мугуруса се справи с Винъс Уилямс, като спечели последните 9 гейма в двубоя.

Това помогна на 23-годишната брюнетка да се завърне в Топ 10 на световната ранглиста и да влезе в тройката на класацията за финалите на WTA в Сингапур.

Гарбине получи 60 процента от гласовете. Втора остана завърналата се половин година на корта чехкиня Петра Квитова с 29 процента, а трета е сънародничката й Каролина Плишкова с 11 процента.

Така в допитването от януари няма тенисистка, която да е печелила повече от веднъж. Призьорките са: Серина Уилямс (януари), Елина Свитолина (февруари), Елена Веснина (март), Лаура Зигемунд (април) и Симона Халеп (май).

В анкетата за "пробив на месеца" първа е Магдалена Рибарикова. Словачката направи прекрасен сезон на трева, който беше увенчан с полуфинал на Уимбълдън.

За Рибарикова са гласували 74 процента. Втора остана Анет Контавейт с 23 процента и Анастасия Севастова с 3 процента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини