Родик: Федерер изненада дори и мен



22-07-2017 08:50 | Николай Драганов

Този уикенд бившият №1 и шампион от Големия шлем Анди Родик ще бъде вписан в залата на славата на тениса в Нюпорт. В петък Анди обиколи музея, разглеждайки своя и останалите експонати, а пред официалния сайт на ATP коментира различни теми, включително и какво точно е направи със своите трофеи, както и доминацията на Роджър Федерер.


"Никога не съм мислел, че това ще бъде реалност - да стоя тук, виждайки всички тези свои идоли... невероятно е и не знам дали някога ще го осъзная", заяви Родик относно мястото си в залата на славата.


"Не мисля, че доминацията на Роджър на тази възраст ме кара да се чувствам по-добре", отвърна Анди на въпрос дали това го успокоява за всички пъти, в които е бил толкова близо до победа над Федерер на Уимбълдън. 


"Впечатлен съм от това, което той прави. Мисля, че всички ние, но особено и в най-голяма степен аз, сме наясно на какво е способен той на корта. Да се завърнеш по този начин на 35 е наистина изненадващо, макар да няма много неща, с които Роджър може да ме изненада. Невероятно е да се наблюдава", коментира Родик.


"Тази история почти заживя свой живот. Не мисля, че е толкова драматична, колкото хората се опитват да я изкарат. Наистина правихме преместване, а историята започна да се преразказва и изведнъж се оказах с един трофей. Имам повече от един останал трофей", обясни Родик относно новината, че е изхвърлил всички свои трофеи, с изключение на този от US Open.


"Не искам, когато някой влезе в хола, да се изправя срещу една бивша кариера. Аз съм бил там, играл съм мачовете, имам спомените, те няма да отидат никъде. Така че имаше някои, които напуснаха помещението", каза Родик, който все пак не отговори дали наистина е изхвърлил или преместил част от трофеите.


"Нека го опростим максимално - повечето хора, които идват в моята къща, вероятно знаят, че съм играл тенис. Така че нямам нужда от блестящи предмети, които да налагат факта, че съм играл тенис", заяви американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини