В Сърбия: Джокович пропуска US Open



В Сърбия: Джокович пропуска US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-07-2017 14:40 | Станко Димов

Новак Джокович със сигурност ще пропусне последния за сезона турнир от Големия шлем - US Open. Новината съобщи лекарят на сръбския отбор за Купа „Дейвис” Здеслав Милинкович.

Според него, тенисистът ще се възстановява най-малко 6 седмици от травмата в лакътя, заради която беше принуден да се откаже по време на четвъртфиналния двубой срещу Томаш Бердих на Уимбълдън. Милинкович каза още, че възстановяването на Ноле може да продължи до 12 седмици.

„Най-важното нещо за Новак в момента е да се възстанови. Минималният пауза за него ще бъде 6 седмици, възможно е тя да се увеличи до 12 седмици. В сряда Джокович ще даде пресконференция и ще разкрие какви са плановете му. Той започва лечение и ще може да се подготвя, но без ракета в ръката”, коментира Милинкович пред Blisrpot.

Ако информацията на лекаря е правилна, Джокович ще пропусне US Open, който започва на 28-и август, както и полуфинала за Купа „Дейвис” срещу Франция в Лил, който ще се проведе в периода 15-17 септември.

Джокович е финалист от US Open миналата година, както и шампион от „Роджърс Къп” в Канада, който се провежда няколко седмици преди това. Ако не играе в тези турнири този сезон, сърбинът ще загуби още 2200 точки от актива си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини