Маги Малеева: Искам да играя с Далай Лама, но той надали се занимава с глупости



07-02-2011 17:58 | Николай Драгиев

Магдалена Малеева се завърна в националния отбор за Фед Къп. Тя се представи подобаващо и благодарение на нея, българския тим стигна до три важни победи на двойки.

В крайна сметка България остана на петото ниво в световния женски тенис - I група на зона Европа/Африка.

"Всичко започна, когато видях Дора Рангелова в Пловдив. Аз реших да участвам на държавното първенство и й написах мейл, че имам тази много странна идея.

"А тя ме посрещна и каза, че има още по-странна идея - аз да играя в отбора за "Фед къп". Трудно се съгласих, защото мислех, че не съм тренирала достатъчно, а знаех, че това е сериозен ангажимент, и не исках да идвам, без да съм играла. В крайна сметка тренирах един месец и съм тук," споделя Маги пред в-к "24 часа".

Ветеранката признава, че не се чувства в оптимално състояние, но то е достатъчно поне за срещите на двойки.

"Имам хубав живот. Не е случайно че спрях със спорта. Въпреки това изживяването ми хареса. Ще ми остане чудесен спомен," категорична е Маги.

Малеева признава и с кой известен човек би искала да поиграе тенис.

"Преди време, когато бях бременна с Юлия, играх в нашия клуб със Сорос. Аз съм му голям фен и за мен бе огромно удоволствие. Имам няколко негови книги, той ми даде автограф и стана суперяко. Иначе бих поиграла малко тенис с Далай Лама, но се надявам той да не се занимава с такива глупости."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини