Джокович се надява след почивката да повтори успехите на Федерер



Джокович се надява след почивката да повтори успехите на Федерер
Свързани играчи
Тагове
28-07-2017 10:07 | Tennis24.bg

На 26 юли 2016 година Роджър Федерер сложи преждевременен край на сезона си, за да си вземе почивка и да се възстанови напълно от травмите в гърба и оперираното коляно.

Точно година по-късно Новак Джокович стори същото – обяви, че няма да играе повече до края на календарната година, заради болки в десния лакът, който му създава проблеми от 2015 година насам.
Това означава, че сърбинът ще прекъсне серията си от 51 поредни участия в турнири от Големия шлем, пропускайки “US Open”, който започва в края на август.

В допълнение към това, когато се завърне отново в тура, Джокович ще е изпаднал от топ 10 за първи път от март 2007-а и ще се намира на около 15-тото място в световната ранглиста. Това значи, че би могъл да се изправи срещу Федерер или Надал още на осминафинал в Мелбърн.

Федерер спечели Australian Open като №17 в световната ранглиста в края на януари, а сега е трети, което може само да вдъхва кураж на белградчанина.

„Тялото ми си има граници и аз трябва да уважавам това и да бъда благодарен за всичко, което съм постигнал досега. Важно за мен е да се възстановя. Да бъда здрав, за да играя възможно най-дълго, състезавайки се в спорта, който ми е дал толкова много. Спортът, който обичам“, сподели Ноле.

Александър Антонов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини