Вожняцки не спира с победите в Швеция



Вожняцки не спира с победите в Швеция
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-07-2017 17:42 | Станко Димов

Поставената под №1 в схемата Каролина Вожняцки се класира за полуфиналите на турнира в Бостад по убедителен начин. Датчанката загуби едва 4 гейма в двубоя си срещу Катерина Козлова и я победи с 6:3, 6:1.

„Определено днес играх по-добре в сравнение с предишните дни”, каза Вожняцки в интервюто на корта.

„Опитвах се да бъда агресивна през цялото време, без значение от резултата. В последните няколко гейма тя имаше преднина 40:0, но това не ме отказа. Продължих да играя агресивно на ретур и това даде резултат”.

Бившата №1 в света стана първата тенисистка, която записва 40 победи от началото на сезона на сметката си. Вожняцки го направи в четвъртък, а в петък регистрира успех №41. През годината тя има записани участия на 4 финала – в Катар, Дубай, Маями и Ийстборн, но все още няма титла.

В спор за място на пети финал през сезона Вожняцки ще срещне победителката от двубоя Елизе Мертенс – Александра Крунич. „Не съм играла с нито една от тях, но знам, че и двете обичат да играят на клей. Очаквам с нетърпение следващото предизвикателство”.

Място на полуфиналите в Бостад си гарантира и третата в схемата Каролин Гарсия, която по-рано през деня надви чешката квалификантка Барбора Крейчикова с 6:2, 4:6, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини