Съдийка №1: Уимбълдън е нещо наистина специално



Съдийка №1: Уимбълдън е нещо наистина специално
Свързани турнири
31-07-2017 11:14 | Николай Драганов

Ева Асдераки е една от най-популярните съдийки на стола в тениса. През 2015 година тя стана първата жена, която ръководи финал от Големия шлем при мъжете, след като бе на стола за битката между Новак Джокович и Роджър Федерер. През този тя ръководи женският финал на Уимбълдън между Гарбине Мугуруса и Винъс Уилямс. 


Гъркинята работи 18 седмици в годината в Големия шлем, Купа "Дейвис" и Фед Къп. Тя започва тази работа на 16, когато е помолена да помогне за турнир в родната Гърция като съдия на линията, а от онзи момент вече 20 години работи с ITF.


В интервю за Tennis Smash Асдераки коментира тазгодишния финал в "Ол Инглънд Клъб" и какво е означавала тази възможност за нея. "Беше много специално. Всеки финал в Шлема е специален, но Уимбълдън има още нещо. Може би начинът, по който се случват нещата.

 

Има протокол за всичко. Казано ти е къде да стоиш. Казват ти да закопчаеш копчето на сакото си за снимката. Запознаваш се с Принца, получаваш свой медал, така че всички тези малки неща, тези малко жестове по време на турнира, го правят специален", обясни Асдераки.


"Освен това, ако ръководиш финал на сингъл, те канят на бала. Другото хубаво нещо е, че ако те назначат да ръководиш един от финалите на сингъл, ти дават два билета, за да доведеш семейството си да гледа мача", разказа тя.


Според съдийката, колкото по-малко популярни са тя и колегите й, толкова по-добре. "Когато мачът свърши и никой няма допълнителни емоции - особено негативни - относно съдията, това е най-добрият завършек", посочи Асдераки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини