Дора Рангелова: Маги Малеева е класа, на Диа и Елица им липсва постоянство08-02-2011 14:09 | Станко Димов

Националният ни отбор за жени се завърна от Израел, където участва на световното отборно първенство “Фед Къп”. Тимът ни в състав Цветана Пиронкова, Магдалена Малеева, Диа Евтимова и Елица Костова записа две победи и две загуби, запазвайки мястото си в Първа група на зона Европа/Африка. След завръщането си в България капитанът на отбора Дора Рангелова сподели впечатленията си в интервю за сайта на БФТ.


"Като цяло представянето ни беше добро. Все пак постигнахме това, за което отидохме – нито повече, нито по-малко", започна Рангелова.


"Най-добрият ни мач определено беше срещу Полша. Не очаквах да се представим толкова добре. На другия полюс беше двубоят срещу Люксембург. Не знам какво не ни достигна срещу тях", каза още Рангелова.


Капитанът разкри също, че първата ни ракета Цветана Пиронкова е играла не с една, а с две травми.


"Тя игра не с една, а с две контузии – на бедрото и на китката, това няма как да не се отрази. Цялостното й ниво на игра спадна, което е съвсем нормално при такива обстоятелства", увери капитанът.


Рангелова разкри и впечатленията си от завърналата се в отбора Маги Малеева, както и от другите национални състезателки Диа Евтимова и Елица Костова.


"Аз съм възхитена от класата и професионализма на Маги. Класата на Маги е просто невероятна. Надявам се другите момичета в тима ни да се поучат от нейния професионализъм. Излезе да играе на двойки така, сякаш го е правила всеки ден – и това при положение, че имаше само около месец игрова подготовка.


"Относно Диа и Елица - и двете са добри състезателки, но имат още какво да научат. Основното, което им липсва, е постоянство. Един ден играят много добре, на следващия все едно гледаш друг играч. А за един професионален тенисист това е недопустимо. И двете трябва да поработят върху постоянството си", коментира още Рангелова.
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини