Дора Рангелова: Маги Малеева е класа, на Диа и Елица им липсва постоянство08-02-2011 14:09 | Станко Димов

Националният ни отбор за жени се завърна от Израел, където участва на световното отборно първенство “Фед Къп”. Тимът ни в състав Цветана Пиронкова, Магдалена Малеева, Диа Евтимова и Елица Костова записа две победи и две загуби, запазвайки мястото си в Първа група на зона Европа/Африка. След завръщането си в България капитанът на отбора Дора Рангелова сподели впечатленията си в интервю за сайта на БФТ.


"Като цяло представянето ни беше добро. Все пак постигнахме това, за което отидохме – нито повече, нито по-малко", започна Рангелова.


"Най-добрият ни мач определено беше срещу Полша. Не очаквах да се представим толкова добре. На другия полюс беше двубоят срещу Люксембург. Не знам какво не ни достигна срещу тях", каза още Рангелова.


Капитанът разкри също, че първата ни ракета Цветана Пиронкова е играла не с една, а с две травми.


"Тя игра не с една, а с две контузии – на бедрото и на китката, това няма как да не се отрази. Цялостното й ниво на игра спадна, което е съвсем нормално при такива обстоятелства", увери капитанът.


Рангелова разкри и впечатленията си от завърналата се в отбора Маги Малеева, както и от другите национални състезателки Диа Евтимова и Елица Костова.


"Аз съм възхитена от класата и професионализма на Маги. Класата на Маги е просто невероятна. Надявам се другите момичета в тима ни да се поучат от нейния професионализъм. Излезе да играе на двойки така, сякаш го е правила всеки ден – и това при положение, че имаше само около месец игрова подготовка.


"Относно Диа и Елица - и двете са добри състезателки, но имат още какво да научат. Основното, което им липсва, е постоянство. Един ден играят много добре, на следващия все едно гледаш друг играч. А за един професионален тенисист това е недопустимо. И двете трябва да поработят върху постоянството си", коментира още Рангелова.
Коментари
Турнир: Guangzhou International Women′s Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Гуанджоу, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Toray Pan Pacific Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $799,000

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,151,110

Official Website | Livescore
Други новини