Ферер: Шарапова може да повтори пътя на Фед и Рафа



01-08-2017 09:46 | Николай Драганов

Давид Ферер стана поредният пример, че възрастта в тениса вече няма толкова голямо значение, дори напротив - по-опитните играчи се представят далеч по-силно от младите надежди в последната година. Испанецът успя да спечели титлата в Бостад, присъединявайки се към група от още трима играчи над 35 години с титла през сезона, сред които и невероятният Роджър Федерер.


Швейцарецът грабна два трофея от Големия шлем и общо пет отличия досега през 2017 година, а друг т.нар. ветеран в лицето на Рафа Надал също показа невероятно ниво и обра почти всички титли в сезона на клей, включително "Ролан Гарос".


"Роджър преживява страхотен момент, а този сезон и Рафа е способен да накаже всеки. Те са страхотен пример за младите играчи", коментира Ферер. Испанецът добави, че шанс да постигне нещо подобно има и Мария Шарапова, която се завърна на корта след наказание през пролетта, но претърпя нова контузия на турнира в Рим. Снощи рускинята се завърна отново с победа в Станфорд.


"Шарапова би могла да има успешно завръщане като това на Роджър и Рафа", каза испанецът, който коментира и успеха на Гарбине Мугуруса на Уимбълдън. "Щастлив съм заради нея и заради целия испански тенис. Тя има всичко, за да стане №1. Бърза и мощна е, играе добре на всички настилки. Играта и е подобна на тази на Шарапова", каза Ферер.


Относно своята форма, испанецът посочи: "Знам, че няма как да съм толкова силен, колкото преди две години. Такъв е нормалният курс на нещата в живота. Така че трябва да бъде по-агресивен и да взимам топката по-рано". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини