Потвърдено: Федерер се завръща на корта в Монреал



02-08-2017 08:41 | Николай Драганов

19-кратният шампион от Големия шлем Роджър Федерер ще продължи невероятния си сезон 2017 с участие на "Мастърс" турнира в Монреал. 


"Щастлив съм, че ще се завърна в Монреал, където не съм имал шанса да играя от доста години", заяви Федерер в съобщение, публикувано от канадската тенис асоциация. През този сезон Rogers Cup в Монреал стартира на 7 август.


"Сезон 2017 е наистина много вълнуващ и очаквам с нетърпение да се завърна на корат в ATP тура", добавя Маестрото, който е шампион от този турнир през 2004 и 2006 година, но за последно е участвал през 2014-та година, когато загуби на финала от Жо-Вилфред Цонга, а и в този сезон турнирът се провеждаше в Торонто. 


Последната поява на Роджър в Монреал е от 2011 , когато отново бе спрян от Цонга, но още в трети кръг. Любопитна подробност е, че Федерер има и трето отпадне от Цонга в тази надпревара - през 2009 година в Монреал на четвъртфиналите, а година по-рано е спрян от друг французин в лицето на Жил Симон във втори кръг. 


"Днес празнуваме, а празниците ще продължат и в следващите няколко дни, особено след като Роджър Федерер ще отпразнува рождения си ден с нас на 8 август", заяви от своя страна турнирния директор Йожен Лапиер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини