Мария Йовкова с плакет и премия



02-08-2017 15:09 | Tennis24.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова и на треньора на националния ни отбор Асен Асенов.

Мария получи и премия от 1000 лв., осигурена от Фондация „Български спорт“, която й бе връчена от члена Управителния съвет Пламен Кръстев.


Асеновградчанката триумфира на двойки при девойките с унгарската си партньорка Фани Харастович на шампионата в Гимараеш, Португалия. 


На срещата в кабинета на министъра присъстваха още председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, председателят на клуба, в който тренира Мария „Стоянстрой“ Стоян Сариев и генералният секретар на федерацията Цветомир Цонев.


Стоян Сариев е собственик и на Частна английска гимназия „Стоянстрой“ в Пловдив, в която се обучава Йовкова. Училището залага много сериозно на физическата подготовка на своите възпитаници и разполага с отлична спортна база, като министър Кралев пое ангажимент да осигури средства за поставянето на специална подова настилка за тенис на маса в една от залите.


Стефан Китов благодари на министъра за доброто партньорство с федерацията и за грижите, които ММС полага за треньорите и състезателите. По време на срещата стана ясно още, че предстои ремонт и на залата по тенис на маса на спортен комплекс „Диана“, който ще бъде извършен от Национална спортна база ЕАД.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини