Нишикори спаси 3 мачбола за 1/2-финал срещу Зверев



05-08-2017 08:28 | Николай Драганов

Вторият поставен в схемата на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон Кей Нишикори се класира на полуфинал след трудна победа и три спасени мачбола срещу 20-годишният американец Томи Пол. Японецът осъществи обрат и се наложи с 3:6, 7:6(8), 6:4 в отделните части на младия американец, който получи уайлдкард за участие в надпреварат.


Пол не разочарова организаторите и феновете, като успя да запише две големи победи - над 7-мия Поставен Лука Пуй и на 11-тия Жил Мюлер, за до достигне до финалната осмица.

 

При 6:3 и 5:3 във втора част той беше на една стъпка от спечелването и на мача срещу Нишикори, като имаше точка за пробив с цената на мачбол, но японецът успя да покаже характер и да се върне в мача, спаси подаването си, а след това проби и стигна до тайбрек. В него Кей спаси още два мачбола, но успя да го измъкне, а един пробив в началото на третия сет се оказа достатъчен за победата.


Негов съперник в битката за място на финал ще бъде Александър Зверев, който не срещна никакви проблеми срещу отстранилия Григор Димитров - Данийл Медведев. Младият германец се наложи с 6:2, 6:4 за само 57 минути игра.


"Обичам атмосферата и хората във Вашингтон. Хората са предимно млади и шумни, така че винаги е много забавно да играя тук. Щастлив съм, че се класирах на полуфиналите, но определено не искам да спирам до там", заяви Саша след успеха си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини