Гришо: От Канада тръгнах нагоре



08-08-2017 12:15 | Tennis24.bg

Григор Димитров започва днес участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал с мач на двойки. Преди началото българинът даде интервю за Sportsnet, в което отбелязва и първата годишнина от съвместната си работа с Дани Валверду, която започна в Торонто през август 2016 година.

“Пристигнах вчера в Монреал и първата ми работа беше да започна да се разхождам, за да намеря интересните места в града. Миналата година в Торонто всичко се промени за мен и тръгнах нагоре. Помня, че всичко се промени още в първия мач, когато трябваше да спасявам мачбол и просто нищо не ми се получаваше. Борех се със себе си, трудно ми беше да намеря правилния начин. Но оттам стигнах четвъртфиналите и започнах да намирам правилния подход не само към мачовете, но и към тренировките, към заниманията във фитнес залата. Мисля, че присъединяването на Дани към екипа ме изкачи на следващото ниво. От самото начало той имаше ясен план как да тренираме, колко да тренираме и какво точно да правим в заниманията, а в същото време разпределяше задачите ми така, че да ми остане и лично време. Това ми е много важно. Първите шест месеца от годината бяха тежки, но в същото време и много приятни, свикнах да се боря на корта във всеки мач, за всяка точка", призна Димитров.


Гришо сподели, че е станал по-голям егоист, което му помогнало много за промяната.


"Смятам, че за един спортист не е лошо да е егоист. Затова се концентрирам само върху тениса, все едно отивам на работа и трябва да се абстрахирам от другите неща. А в днешно време има стотици странични неща, дори феновете може да те разсеят, макар че при мен не е така. Но си казвам, че сега тренирам и който иска да стигне до мен, трябва да почака. Дани ми помага и в това, защото който иска нещо от мен, отива първо при него", каза още 26-годишният хасковлия.


Димитров показа, че е запознат напълно и с качествата на първия си съперник на единично Миша Зверев.

"Миша е много опасен съперник, вече играх с него тази година, но беше в зала, така че сега ще е напълно различно. Трябва да внимавам много, той има много добър сервис, играе агресивно и много често излиза на мрежата. Аз пък обичам минаващите удари, но определено доста труден ще е този първи мач. Съперникът играе много добър тенис и елиминира Анди Мъри на Australian Open, така че има увереност в себе си”, коментира Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини