Надал плакал след загубата от Ферер, мразел да губи



09-02-2011 11:20 | Станко Димов

Най-добрият тенисист в света в момента Рафаел Надал ще поднови леки тренировки. Както е известно испанецът напусна Australian Open заради мускулна контузия, която го сполетя в мача срещу Давид Ферер на 1/4-финалите на турнира.


По този начин Рафа пропусна уникален шанс да държи в ръцете си едновременно всички титли от Големия шлем. Вчера Надал бе в Барселона, където присъства на презентацията на местния турнир, в който Рафа триумфираше в периода 2005-2009-та години.


"След мача с Ферер плаках в съблекалнята. Мразя, когато отпадам от турнирите. За трети път в живота ми знаех, че нямам шанс да спечеля мача. От една страна Давид играеше фантастично, а от друга аз не бях в състояние да бягам достатъчно, за да го спра", коментира Надал.


Добрата новина за Рафа е, че сега той е готов да поднови тренировки на кортовете в Майорка. Това означава, че по всяка вероятност Надал ще попадне в състава на Испания за срещите от Купа "Дейвис" срещу Белгия в първата седмица на март.


"Чувствам се много добре. Сега се прибирам у дома и ще започна тренировки на корта. Първоначално няма да се натоварвам много. Следвам специален план и не искам да усложня травмата", коментира Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини