Каролина Плишкова стигна четвъртфинал



11-08-2017 09:24 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Каролина Плишкова продължава на четвъртфинал на турнира от категория "Премиер 5" в Торонто, който е на твърди кортове. Бившите водачки в ранглистата Ангелик Кербер и Винъс Уилямс обаче отпаднаха.


Чехкинята водеше с 6:2, 6:7(4), 1:0 срещу Наоми Осака, когато японката се отказа заради разтежение на коремен мускул, което й се случва за трети път този сезон. Плишкова контролираше мача, наниза 12 аса и не допусна да се стигне до точка за пробив.


Следващата съперничка на водачката в схемата е нейната съименичка Каролине Вожняцки. Датчанката победи своята близка приятелка Агниешка Радванска от Полша с 6:3, 6:1.


Светкавичен успех записа втората поставена Симона Халеп. За 59 минути румънката, която е шампионка от миналата година, разби с 6:1, 6:0 Барбора Стрицова от Чехия. На четвъртфинал тенисистката от Констанца очаква Каролин Гарсия от Франция.


Елина Свитолина беше категорична срещу финалистката от Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън Винъс Уилямс и се наложи с 6:2, 6:1. 


Следващата съперничка на украинката е шампионката от Лондон Гарбине Мугуруса. Испанката загуби сет, но надигра австралийката Ашли Барти с 6:0, 3:6, 6:2.


Доскорошната номер едно Кербер загуби безславно с 2:6, 2:6 от американката Слоан Стивънс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини