Пиронкова: Нужни са по-реалистични очаквания към мен



09-02-2011 11:52 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не е притеснена от слабото начало на сезон 2011 за нея. Според Пиронкова не се е случило нищо по-различно от миналата година, когато също е започнала със загуба във втори кръг на Australian Open.

Пловдивчанката обаче е уверена, че играта й се е подобрила спрямо миналия сезон. Тя призова за по-реалистични очаквания към нея, тъй като успехът й на Уимбълдън е вдигнал твърде високо летвата.

"Предишният сезон не започна много добре за мен, а този е копие на миналия. Нищо по-различно не се е случило. Отново загубих във 2-и кръг в Австралия. Но пак казвам, чувствам играта си по-добре от миналата година. Още не съм го показала с резултати, но смятам, че с навлизането в сезона нещата ще се получат," коментира Пиронкова пред в-к "24 часа".

"Хората смятат, че като изиграя един полуфинал там и нататък ще е все така. Но е трудно, това е огромно постижение, най-голямото в моята кариера. И преди съм казвала, че само съм мечтала за полуфинал на “Уимбълдън”. Нататък? Как да го обясня? Ще опитам да играя по най-добрия начин и да стигам възможно най-напред в турнирите, но трябва да имаме по-реалистични очаквания," призова още тя.

Оказва се, че Пиронкова бързо е усетила обратната страна на славата - от звезда през миналото лято до писанията на жълтата преса към момента.

"Честно казано, напоследък имаше доста глупости и ми бе странно, защото преди веднъж в годината я прочета по нещо, я не, а след “Уимбълдън” ме направиха голямата звезда.

"Почнаха такива простотии да се пишат по мой адрес. Нямаше едно нещо вярно. Като се почне за мен и за моя приятел, че сме се сгодили и той ми подарил пръстен. За баща ми също."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини