Зверев стана първият младеж, класиран за Милано



13-08-2017 09:00 | Николай Драганов

Страхотното представяне на Александър Зверев през 2017 година беше затвърдено с официалното му класиране за заключителния турнир за младежи в Милано. Надпреварата ще се проведе за първи път и ще събере седемте най-добре представили се през сезона играч до 21 години, а последното място ще бъде играч с уайлдкард. 


Зверев беше категоричен лидер в класацията почти от самото начало, а с победата си над Денис Шаповалов, който е друг претендент за участие в Милано, германецът вече официално става първият играч, който се класира. 


"Развълнуван съм, че се класирах за първите Next Gen ATP финали в Милано. Сезонът засега е прекрасен и се надявам да става още по-добър в следващите седмици", заяви Саша след победата си над Шаповалов, която го класира на шести финал през сезона и втори в надпревара от категория "Мастърс" 1000. Единствено неговят съперник на финала Федерер има толкова, а Рафаел Надал е с един повече. 


20-годишният германец спечели първата си титла през септември миналата година в Санкт Петербург, а през този сезон успя да спечели титлите в Монпелие (зала), Мюнхен, Рим (клей) и Вашингтон (хард). 

 

Веднага след Саша във временното класиране за Милано се нареждат трима руснаци - Карен Хачанов, Андрей Рубльов и Данийл Медведев. Заради силното си представяне в Монреал се очаква Денис Шаповалов от 11-та позиция да се изкачи до четвърта. С големи шансове да играят в Милано са още Борна Чорич, Хьон Чун, Джаред Доналдсън, Франсес Тиафо, Ернесто Ескобедо и други. 

 

Любопитен е въпроса дали Александър Зверев ще играе в Милано, ако се класира и за финалния "Мастърс" при мъжете в Лондон. Турнирът в Милано трябва да се проведе между 7 и 11 ноември, а този в Лондон - между 12-ти и 19-ти същия месец. Преди време организаторът на турнирът в Милано съобщи, че е получил уверение от Саша, че ще уважи надпреварата, независимо дали ще трябва да играе и в Лондон, но в крайна сметка това ще зависи и от физическото състояние на германеца в края на тежкия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини