Федерер се колебае за Синсинати



14-08-2017 14:39 | Станко Димов

Участието на Роджър Федерер на турнира в Синсинати не е сигурно. Новината обяви лично швейцарецът, който в неделя вечерта загуби с 0:2 сета от Александър Зверев финала на надпреварата в Монреал.  След срещата Маестрото призна, че изпитва болежки „тук и там“ и ще се нуждае от няколко дни, за да реши окончателно дали ще участва в Синсинати.

 „Следващите няколко дни са важни за мен и за решението ми дали ще играя в Синсинати. Най-важното сега е да се подготвя добре за US Open, да се чувствам добре, когато двубоите започнат. Желанието ми е да бъда в максимално най-добрата си форма“, коментира Федерер. 

„Ще бъде пълна лудодост ако спечеля US Open. В следващите седмици мислите ми ще бъдат насочени изцяло към Ню Йорк. Трябва да се аклиматизирам добре, ще има промяна на топките, което оказва влияние и върху играта“.

Федерер беше попитан и дали ще се върне в Монреал след 2 години (бел.ред. градът домакин на турнира „Роджърс Къп“ е на ротационен принцип – Торонто и Монреал).

„Винаги съм казвал, че желанието ми е да играя на Олимпийските игри в Токио през 2020, така че би трябвало да се върна в Монреал година преди това. Сега обаче е твърде рано да говорим за тези неща. Никога не съм печелил титлата в Монреал и определено искам да го направя. Но сега няма как да кажа дали ще участвам през 2019“. 

Ако откаже надпреварата в Синсинати, която се провежда тази седмица, Федерер ще се прости с възможността да оглави ранглистата поне до края на US Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини