Двама българи в схемите на единично в Панагюрище



16-08-2017 14:32 | Любомир Тодоров

Теодор Александров и Мария Йовкова ще бъдат единствените представители на България на единично в третото издание на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Bulgaria Open в зала "Арена Асарел" в град Панагюрище.

Двамата влизат по право от квотата на домакините. Шанс до днес имаха още Петко Габровски и Станислав Голованов.

Габровски отстъпи на индиеца Сатиян Гнанасекаран с 0-4 гейма и остана втори в квалификационната си група, а напред продължава само първият. Руснакът с български паспорт Голованов пък загуби с 2-4 от чеха Томаш Треглер и също е втори.


На двойки по право са в схемата държавните първенци Теодор Александров и Денислав Коджабашев и тийнейджърките Мария Йовкова и Михаела Димова.

Днес ще бъдат излъчени шампионите в турнира до 21 години. При младежите до финала достигнаха Томаш Полански (Чехия) и Мизуки Окинауа (Япония). При девойките срещата за титлата е изцяло японска и противопоставя Мизуки Моризоно и Мию Маеда.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПАНАГЮРИЩЕ

Официалното откриване на турнира е на 17 август, четвъртък, от 17:30 в зака „Арена Асарел“ в присъствието на кмета на Панагюрище Никола Белишки,  Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел Медет“, генерален спонсор на турнира, Иван Александров - председател на Управителния съвет на Сдружение „Асарел България Оупън“, Вики Елефтериаде – управител на турнира, Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса и Цветозар Христов - директор на  Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Поканен е и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

За присъстващите зрители в залата организаторите са предвидили томбола с награди – тениски, чаши, мобилни телефони и комплекти хилки за тенис на маса. Наградите се теглят всеки ден, а талони за участие в томболата се получават срещу закупени билети на касата на зала „Арена Асарел“. Билетите за турнира са на цени от 2 лв. за деца и 5 лв. за възрастни и се закупуват на касата на залата в Панагюрище.

Мария Йовкова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини