Азаренка: За момента няма как пътувам за US Open



18-08-2017 10:41 | Николай Драганов

Двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка наскоро се завърна на корта след раждането на първото и дете - синът и Лео. Вика обаче е под сериозна въпросителна за тазгодишния US Open заради проблеми, свързани именно със сина й. 


28-годишната Азаренка роди през декември, но води дело със своя бивш приятел и баща на Лео относно попечителските права. На този етап съдът е отсъдил, че Лео не може да напуска Калифорния, което изключително затруднява участието на Вика в тура.


"Докато работим по разрешаването на този юридически казус, нещата стоят така, че единственият начин да играя в Ню Йорк тази година, е ако оставя Лео в Калифорния, което аз не искам да правя", коментира Вика.


"Балансът между грижата за едно дете и кариерата не е лесен за никой родител, но това е предизвикателство, което аз съм готова да посрещна и преодолея. Бих искала да изкажа подкрепата си за всеки родител по света, който знае какво е да бъдеш работеща майка или баща", каза Вика и добави, че "нито един родител не трябва да бъде изправян пред избора между детето и кариерата си".


Азаренка добави, че все пак е оптимист относно възможността тя и бащата на Лео да постигнат съгласие и да предприемат "стъпки в правилната посока", което вероятно означава и тримата да пътуват за Ню Йорк, за да бъде "осигурено постоянно присъствие в живота на Лео както на майка му, така и на баща му". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини