Чилич: Много съм добър, явно



26-01-2010 13:02 | Станко Димов

Приятната изненада на Australian Open Марин Чилич бе много доволен от класирането си на полуфинал. Според него този резултат е закономерен, тъй като той бил прогресирал много в последните месеци.

"Наистина съм невероятно щастлив от победата. Получи се един много тежък двубой, а аз бях уморен още от мача с Дел Потро, когато отново играх пет сета. Битката на корта не бе само физическа, но и психическа. Победата е най-важното нещо за мен. Спечелването на първия сет ми даде повече увереност. Родик обаче се разигра в третия и четвъртия сет."

"Впоследствие той успя да се върне в мача, аз пък започнах да имам проблеми с моя сервис, което също ми попречи. Трябваше да работя здраво за всяка една топка. Играех точка за точка и просто чаках своя шанс. Възползвах се от възможностите, които се откриха и все пак взех петата част. Спасих гейм от 0:40 и това ми даде невероятна увереност."

"Не знам кой искам да ми се падне на полуфиналите, днес изиграх тежък мач срещу Родик и искам просто да си почина и да се възстановя на първо време. Психически и физически съм много уморен. Срещу Дел Потро мисля, че играх много по-добре, ако направим сравнение в тези два мача. За Мъри и Надал мога да кажа само много хубави неща. Ще трябва да изхабя много енергия, с който и от тях да се изправя. Защо играя толкова добре? Ами явно съм много добър", похвали се още Чилич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини