Надал: Винаги е удоволствие да се завърна в Ню Йорк



28-08-2017 09:48 | Николай Драганов

Ако историята може да ни каже какво да очакваме от тазгодишния US Open, то Рафаел Надал има причини да бъде оптимист относно своите шансове. Двукратният шампион е поставен под №1 в схемата, след като се изкачи на върха на ранглистата по-рано през сезона. За последно това се случи през 2010 година. Резултатът? Рафа спечели първата от своите две титли в Ню Йорк. 


През тази година Надал ще посрещне своите седмици №142 и №143 като №1 в ранглистата. Това ще бъде 13-тото му участие в "Голямата ябълка", а в типичния си скромен стил Рафа обясни, че просто е щастлив от възможността да играе в Ню Йорк отново.


"Развълнувам съм от старта на турнира. Няма значение дали си поставен под №1 или №20. За мен винаги е било специално да участвам в тази надпревара, където съм имал успехи, където съм се наслаждавал на много хубави мачове и където обикновено имам чудесна връзка с феновете", коментира Рафа.


Испанецът ще се опита да надгради над представянето си в Синсинати преди седмица, където достигна до четвъртфиналите, като записа победи над играчи от Топ 30 като Ришар Гаске и Албер Рамос-Виньолас. Първият му мач в Ню Йорк ще бъде срещу Душан Лайович във вторник, като Надал е спечелил единственият им сблъсък досега през 2014 година. 


Рафа никога досега не е губил в първи кръг на US Open, а ако статистката му стане 14:0 победи, във втори кръг ще се изправи срещу един от младоците Томи Пол или Таро Даниел. На четвъртфиналите пък е възможен потенциален "блокбъстър" срещу Григор Димитров, след като двамата изиграха невероятен двубой на полуфиналите на Australian Open, спечелен от испанеца. А при победа на Рафа е възможен мач срещу Роджър Федерер - техен първи в Ню Йорк.


Рафа заяви, че това би било епичен сблъсък, но всъщност предпочита да го избегне. "Звучи много добре, но истината е, че предпочитам да играя срещу друг играч, малко по-лесен, ако е възможно", заяви с усмивка Надал. "Разбира се, би било нещо голямо за историята на мачовете помежду ни. Вярно е, че сме играли финали на всички други турнири от Шлема. Но така или иначе, ако се случи да играем полуфинал тук, това ще бъде нещо невероятно", добави испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини