Трудно начало за Саша Зверев в Ню Йорк



29-08-2017 09:07 | Николай Драганов

Поставеният под №4 и водач в долната част на схемата на US Open 2017 Александър Зверев записа неочаквано трудна победа на старта. Саша се наложи със 7:6(9), 7:5, 6:4 над 168-мия в света Дариан Кинг от Барбадос.


Световният №6 имаше сериозни проблеми най-вече в първия сет, когато бе няколко пъти бе на косъм от загуба на сета. Той продължи близо час и половинаи след четири пробива и бе решен в тайбрек, в който инициативата на няколко пъти се променяше. 


Кинг на три пъти пробиваше първи в заключителния 13-ти гейм, но първият сетбол беше за Зверев. Той беше отразен, а след това и още един, преди барбадосецът на свой ред да пропиля два сетбола. При 9:8 в негова полза той допусна два минипробива, преди най-после Саша да затвори частта в своя полза.  


Макар 25-годишният Кинг да не се даде лесно и във втория сет, един пробив при 5:5 се оказа достатъчен за Зверев, който се успокои и значително подобри играта си, да поведе с 2:0. В третия сет Саша продължи да натиска, пропусна две точки за пробив в първия гейм, но в третия отново стигна до 15:40 и този път успя да вземе подаването на съперника си. 


Дариан Кинг се възползва от грешките на Зверев, който записа близо 60 непредизвикани грешки в мача и имаше шанс да се върне в мача в маратонския осми гейм. Германецът обаче отрази две точки за връщане на пробива и в крайна сметка успя да поведе с 5:3. Бърз гейм на нула за Кинг върна напрежението върху Саша, но от втория мачбол германецът се справи и след 2 часа и 50 чинути, около 02:00 часа местно време двубоят приключи с победа за Зверев.


Във втори кръг Зверев ще се изправи срещу младия хърватин Борна Чорич, който победи Иржи Весели след 7:6(5), 7:6(2), 6:2. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини