Надал нападна Мъри за късното отказване



30-08-2017 12:12 | Станко Димов

Рафаел Надал започна с чиста победа участието си на US Open 2017. На старта испанецът се наложи с 3:0 сета (7:6, 6:2, 6:2) над Душан Лайович, а след срещата даде традиционна пресконференция, на която коментира различни теми. Една от тях беше решението на Анди Мъри да се откаже от участие в турнира ден, след като беше изтеглен жребият. Надал сподели, че не разбира избора на шотландеца и каза, че ако някой не е здрав, то това трябва да се каже още преди жребия, а не часове след него.

„Видях Мъри когато пристигнах в Ню Йорк. Поздравихме се. През цялото време мислех, че той ще играе на US Open, след като е тук и тренира. Беше малко странно, че той се отказа от участие на сутринта след тегленето на жребия. Беше странно и трудно за разбиране решение, но най-лошата новина е, че той не е здрав и аз му пожелавам бързо възстановяване. Контузиите са лоша новина за всеки. По-добре от всички знам за какво става въпрос (усмихва се). Така че му пожелавам да оздравее бързо, това е най-важното“, коментира Надал.

Попитан какво е имал предвид под „странно решение“, Рафа допълни:  „Странно е, да. Защото жребият се тегли в петък, а той се отказа в събота сутринта. По принцип ти искаш да продължиш да тренираш до последния възможен момент. Никой не се отказва в събота сутринта. Ако се откажеш, то това се прави в понеделник сутринта или неделя вечерта, а не в събота сутринта. Ако считаш, че няма смисъл да чакаш до последния момент, то тогава го правиш преди жребия. Точно затова казвам, че решението му е странно. Но, разбира се, той си има своите причини, при това негативни – в крайна сметка Анди няма да играе тук“.

Ако Мъри се беше отказал преди жребия, то поставен под №2 в Ню Йорк щеше да бъде Роджър Федерер. В такъв вариант Надал и Федерер можеха да се срещнат само на финал, а не на полуфинал, както е разпределена схемата в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини