Раонич на финал в Сан Хосе, Дел Потро набира скорост



12-02-2011 10:35 | Станко Димов

Суперталантът Милош Раонич се класира за първия си финал на турнир от АТP сериите. Състезаващият се за Канада тенисист късно снощи надви Ричард Беранкис с 6:4, 7:6 (2) в 1/4-финалите на SAP Open в Сан Хосе. Неговият следващ съперник Гаел Монфис обаче се отказа заради травма в лявата китка, което на практика гарантира на Раонич място на финал.


Монфис, който беше поставен под номер 2 в схемата в Сан Хосе, спечели мача си срещу Тим Смижек с 6:4, 7:6 (6). Няколко часа след това французинът обяви, че не може да продължи участието си в турнира. "Съжалявам, просто няма как да продължа. Не мога да удрям от бекхенд страната. Много ме боли, това е най-лошото", сподели тъмнокожият състезател.


След преминатите прегледи стана ясно, че Монфис ще се възстановява между 4 и 6 седмици. Това означава, че той ще пропусне турнирите в Мемфис, Акапулко и двубоите за Купа "Дейвис".


В спор за титлата Раонич ще се изправи срещу победитя от двубоя между Хуан Мартин Дел Потро и Фернандо Вердаско.


В очаквания с огромен интерес сблъсък между Дел Потро и Лейтън Хюит, аржентинецът не остави шанс на бившия номер 1 и се наложи с 6:2, 6:3.


"От началото на седмицата се чувствам добре. Въпреки победите мисля, че съм доста далеч от най-добрата си форма. Бавно подобрявам играта си, с всеки изминал ден ставам все по-добър, това е най-важното за мен. Знам начинът, по който да се върна отново към силните си дни", коментира Дел Потро.


Шампионът от миналата година Фернандо Вердаско пък се наложи с 6:4, 6:4 над Денис Истомин. Испанецът сподели, че се чувства отлично в Сан Хосе. "Спечелих турнира миналата година. Вярвам в силите си и се надявам да повторя успеха", каза мадридчанинът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини