Федерер: Очаквах трудно начало, всичко е наред



Федерер: Очаквах трудно начало, всичко е наред
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2017 09:14 | Николай Драганов

Роджър Федерер стартира неочаквано трудно US Open 2017, като вече е изиграл 10 сета в първите си два мача. Маестрото спечели Уимбълдън без загубен сет, но му се наложи да играе пет сета в Ню Йорк - първо срещу Франсес Тиафо, а след това и снощи срещу Михаил Южни.


"По-добре съм от първия кръг, така че съм щастлив", каза Федерер след 16-тата си победа от 16 мача срещу Южни, който до вчера никога не беше печелил повече от един сет в двубоя срещу швейцареца. 


"Нямах проблеми с гърба, което е добре. Става въпрос за влизане в ритъм. Чувствах се различно, напълно различно, но съм много щастлив, че продължих", добави Маестрото, който никога преди началото на 20170-та година не бе играл два последователни петсетови мача в кариерата си. Това се случи на Australian Open, но чак на полуфиналите и финала.


"Когато си под емоции и си щастлив от победата, не мислиш за негативното. Да, може би влизам в трети рунд малко по-уморен от обикновено, но това е окей. Подготовката ми не беше особено добра. Знаех, че може би ще имам проблеми в началото. Може би имам повече проблеми, отколкото ми си искаше, но все още съм в турнира, което ми дава шанс", добави Федерер.


"Все още вярвам, че ще намеря своята игра и ще покажа повече постоянство, защото в крайна сметка не играя толкова зле. С малко повече умора, но всичко е наред. Това не е нещо, което ме притеснява особено", подчерта Маестрото. 


Следващият съперник на Федерер ще бъде ново много сериозно изпитание в лицето на Фелисиано Лопес, който се наложи над сънародника си от Испания Фернандо Вердаско с 6:3, 6:2, 3:6, 6:1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини