"Българският кошмар" Димитър Кутровски: Искам съперниците да се страхуват от мен



12-02-2011 11:56 | Николай Драгиев

Третата ракета на България - Димитър Кутровски даде интервю пред популярен американски блог за тенис. Дими споделя, че ще участва в лагера на българския национален тим за мачовете от Купа "Дейвис" през март.

Кутровски вече е получил и прякор зад Океана - "Българският кошмар". "Мисля че това определение ми пасва. Идеята е, че противниците ми няма да са щастливи от факта, че трябва да играят срещу мен. Разбира се и аз трябва да работя, за да оправдая това прозвище," коментира Димитър.

Кутровски от своя страна не е притеснен от следващия съперник на България за Купа "Дейвис" - Беларус. Той е тренирал със звездата на на тима Уладжимир Игнатик, който "не е толкова страшен" по думите на софиянеца.

"На 19-и заминавам за България. Надявам се да играя срещу Беларус. Григор Димитров също ще бъде в състава. Иначе съм играл с Игнатик и смятам, че той не е толкова опасен," коментира Кутровски.

Американците са учудени от няколко факта - първо скромните физичеси данни на Дими (176 см и 70 кг), а също и от неговите форхенд и бекхенд с две ръце, въпреки че Кутровски може да ги отиграва и с една.

"С моя треньор Майк Волф и партньора ми на двойки Джак Сок ще пътуваме по турнири поне до септември. Надявам се тогава да имам възможност да се включа в квалификациите за US Open. Това значи да вляза в топ 250-300, което би било чудесно постижение," обяснява Кутровски, който към момента е 565-и.

"Когато бях дете, ракетата ми беше доста тежка и нямах сила с една ръка. Затова започнах с две и не съм променял това досега," допълва Кутровски.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини