Анди Мъри аут до края на сезона



Анди Мъри аут до края на сезона
Свързани играчи
Тагове
06-09-2017 14:21 | Tennis24.bg

Анди Мъри няма да играе до края на сезона. Шотландецът обяви, че страда от контузия в хълбока и след множество консултации със специалисти е стигнал до крайното решение.

„През последните няколко седмици се срещнах с много специалисти, направих консултации с моят екип и стигнахме до извода, че това е най-доброто решение  за мен“, написа Мъри в един от профилите си в социалните мрежи.

В продължение на 6 седмици след Уимбълдън, бившият водач в ранглистата проведе различни терапии, за да се възстанови от физическите проблеми. Часове преди старта на US Open шотландецът обяви, че няма да участва в Ню Йорк, което даде началото на куп спекулации за бъдещето му през сезона.

„Искам да ви информирам за състоянието на моята контузия и положението ми до края на сезона. За жалост няма да бъда в състояние да играя в Пекин и Шанхай, както и в последните два турнира от календара – във Виена и Париж, заради травмата в хълбока.

Като цялото годината беше разочароваща за мен по редица причини. Уверен съм, че след дългата почивка и рехабилитацията ще бъда в състояния да се върна на корта и да се боря за титлите от Големия шлем догодина. Ще започна новия сезон в Бризбън, където ще се подготвя за Australian Open“, добави Мъри.

По този начин Мъри последва Новак Джокович и Стан Вавринка, които отдавна обявиха края на сезона за тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини