Дел Потро спря Федерер в трилър (снимки)



07-09-2017 07:15 | Любомир Тодоров

Хуан Мартин дел Потро е на полуфинал на Откритото първенство на Съединените щати по тенис срещу Рафаел Надал.


В драматичен двубой поставеният под №24 аржентинец надделя над третия в схемата Роджър Федерер със 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4 след почти три часа игра на "Артър Аш" и прекъсна серията му от 18 поредни победи в Големия шлем.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!


Кулата от Тандил върна спомените за финала през 2009-а, когато победи швейцареца, за да спечели титлата на US Open. Дел Потро измъкна първата част с пробив в 11-ия гейм с единствения брейк пойнт в нея. В следващата Федерер удари с пробив за 3:1 и изравни частите.


Кулминацията настъпи в третия сет. В него южноамериканецът поведе с 3:0, но Маестрото изравни за 4:4. В логичния тайбрек Роджър имаше общо три сетбола, но направи грешки и даде възможност на Делпо на свой ред да стигне до точка за спечелване на частта, която реализира.


В заключителния сет Дел Потро загуби само три точки на свой сервис и допусна една-единствена непредизвикана грешка. Той проби за 3:2 и в десетия гейм стигна до мачбол, при който наниза 60-ия си печеливш удар в двубоя.


Аржентинецът направи 17 аса и 41 непредизвикани грешки (5 двойни). Маестрото се отчете с 48 уинъра (12 аса) и 32 грешки (3 двойни). Делпо отрази три от шестте точки за пробив, докато Федерер спаси една от три опасности.

 

"Изиграх най-добрия си мач в турнира! Мисля, че това е моят домашен корт", заяви след успеха Хуан Мартин.

 


Надал води с 8-5 победи срещу Дел Потро. За последно те играха на полуфинала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а, когато южноамериканецът направи обрат за 5:7, 6:4, 7:6. Хуан Мартин победи Рафа и на полуфинала в Ню Йорк в шампионската си 2009-а с 6:2, 6:2, 6:2, което е най-тежкото поражение на испанския левичар в Големия шлем.


В другия полуфинал играят дебютантите Кевин Андерсън и Пабло Кареньо Буста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини