Федерер: Дел Потро ще има повече шансове срещу Рафа, отколкото аз (снимки)



07-09-2017 10:05 | Станко Димов

Роджър Федерер очаквано не беше особено щастлив след поражението с 1:3 сета от Хуан Мартин дел Потро на четвъртфиналите на US Open. Швейцарецът отстъпи с 5:7, 6:3, 6:7 (8), 4:6 и регистрира първата си загуба в турнир от Големия шлем през годината. Особено драматичен беше тайбрекът на третия сет, в който Федерер пропусна 4 сетбола и в последствие загуби частта. Логично още първия въпрос на пресконференцията след срещата беше свързан с въпросния тайбрек.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДЕЛ ПОТРО НАД ФЕДЕРЕР

„Случва се, това е част от играта. Трудно е да обесня. Понякога правиш нещата по правилния начин, но и той (съперникът ти) също. Понякога нещата не се развиват по желания от теб начин. Не мисля, че играх лошо. И двамата взимахме правилните решение в течения на двубоя, но в крайна сметка победата отиден при него. Не мисля, че тези 4 точки направиха разликата. Пропуснах твърде много шансове, с които можех да изляза напред в резултата с пробив преди това. Освен това в моментите, в които имах нужда от малко късмет или той (Дел Потро) да вземе грешно решение, отново не се получаваше. Когато трябваше, той (Дел Потро) беше на върхово ниво. Това му помогна малко. Но трябва да призная - той беше по-добрият играч днес, особено във важните точки“, коментира Федерер.  

„Не съм разочарован, ако трябва да бъде честен. Като цяло турнирът не беше лесен за мен. И за момент не съм мислил за евентуалния мач с Надал на полуфиналите, защото знаех, че преди това ми предстои много сериозен двубой. Имах затруднения по-рано в турнира, така че цялостно съм щастлив, че достигнах до четвъртфиналите. Тази година се представям добре, така че не съм разочарован от една загуба.

Хуан Мартин заслужаваше победата повече от мен. Чувствах, че нямам място на полуфиналите и освен това смятам, че той (Дел Потро) ще има повече шансове срещу Рафа. Формата, в която съм в момента не е достатъчна да спечеля турнира, според мен. По-добре, че отпаднах и някой друг ще има възможността да се представи по-добре от мен. Сега най-накрая ще си почина, защото определено имам нужда от почивка. Не успях да направя добра подготовка за US Open и от самото начало усещах, че нямам шанс да спечеля титлата. Усещах, че оцеляването ми в турнира не е сигурно във всеки един двубой. За сравнение на Уимбълдън и по-рано през годината в Австралия това чувство го нямаше“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини