Виктория Томова с трета победа



08-09-2017 11:31 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата Виктория Томова се класира без загубен сет за полуфиналите на тенис турнира в София на клей с награден фонд 25 000 долара.

Втората ракета на България записа трета поредна победа след 6:3, 6:2 срещу Оана Жоржета Симион от Румъния на централния корт на ТК "Левски". Двубоят продължи час и 23 минути.

Вики спечели подаването си, последваха пет поредни геймове с пробиви. В седмия 22-годишната софиянка успя да затвърди брейка си за 5:2, след като постигна и първия си ас. Веднага след това Томова стигна со сетпойнт, но румънката го спаси с топка, която закачи линията. В следващия гейм националката наниза два аса, за да затвори частта след 45 минути игра.

Българката проби на нула за 2:1 в следващия сет и веднага затвърди. Последва нов брейк на нула за Томова, но този път Симион го върна за 2:4. Вики се амбицира и отново проби за 5:2 и вече сервираше за спечелване на двубоя.

За достигането до тази фаза финалистката от миналата година заслужи 18 точки за световната ранглиста, където е №155 сега.

На полуфинала Виктория ще играе с победителката в румънския сблъсък между Ралука Шербан и Жаклин Кристиан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини