Надал и Андерсън ще определят шампиона на US Open (галерия)



09-09-2017 07:27 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Рафаел Надал и поставеният под №28 в схемата на Откритото първество на Съединените щати Кевин Андерсън се класираха по идентичен начин за финала в неделя. Двамата спечелиха в по четири сета, след като загубиха първата част.


Испанският левичар стигна до четвъртия си финал в Ню Йорк след успех над Хуан Мартин дел Потро от Аржентина с 4:6, 6:0, 6:3, 6:2 за два часа и половина игра. Рафа игра свръхагресивен тенис и успя да наложи волята си над Кулата от Тандил.


В първата част Дел Потро проби за 3:2 и това му беше достатъчно да я спечели. Последва забележителна серия от страна на Надал, който взе девет поредни гейма до 3:1 в третия сет. До края носителят на 15 титли от Големия шлем беше господар на корта.


Рафа завърши двубоя с 44 печеливши удари (5 аса) срещу само 20 непредизвикани грешки. Дел Потро беше на другия полюс: 23 уинъра (7 аса) и 40 грешки.


"След години, изпълнени с трудни моменти, тази е емоционална. Невероятно е за мен да съм отново на този забележителен корт, пред тази страхотна публика и да се боря за титлата", заяви в интервюто след мача двукратният шампион от Ню Йорк. Той излиза за втора титла в Шлема тази година в третия си финал за сезона.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ


В другия полуфинал южноафриканецът Андерсън осуети изцяло испанския финал, като победи №12 Пабло Кареньо Буста с 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.


След като загуби първия сет 31-годишният Кевин измъкна втория с пробив в 12-ия гейм. В следващите две части той проби по веднъж сервиса на испанеца, за да стигне до първия си финал в Шлема.


Той наниза 22 аса и направи общо 58 уинъра при 43 непредизвикани грешки. Кареньо Буста се отчете с 21 печеливши удари и 25 грешки.

 

Андерсън


До момента Андерсън не беше стигал по-напред от четвъртфинал в Шлема, който беше през 2015-а пак в Ню Йорк. Той стана първият южноафриканец на финал на US Open след Клиф Драйсдейл през 1965 г. и първият с финал в Големия шлем след Кевин Кърън през 1984 г. на Australian Open.

 

Освен това Кевин е най-ниско класираният тенисист (№32) стигал до мача за титлата на "Флашинг Медоус" след създаването на ранглистата на АТР през 1973 г.. В турнирите от Шлема единствено 38-ия Цонга е бил след него, когато се класира за финала в Мелбърн през 2008-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини