Андерсън: Невероятно щастлив съм, ще празнувам



09-09-2017 08:16 | Николай Драганов

Кевин Андерсън ще играе за първи път на финал в турнир от Големия шлем след победа с 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 над Пабло Кареньо Буста. На финала южноафриканецът ще има изключително тежък съперник в лицето на Рафаел Надал.

 

"Не знам какво да кажа", каза Андерсън след победата, минути след като се качи в трибуните, за да прегърне своя треньор и съпругата си. "Не знам дали беше подходящо след победа на полуфинал, но почувствах, че трябва да го направя", обясни той.


"Тези турнири от Шлема са много тежки. Привилегировани сме да играем с някои от най-добрите играчи в тениса. Хубаво е, че някои от тях ни дадоха шанс да направим пробив. Затова работим толкова здраво", каза Андерсън, който несъмнено се възползва от опразнената долна част на схемата.


"Беше невероятно труден мач за мен. И двамата за първи път играехме на такова ниво в Големия шлем, наистина трябваше да се боря много здраво. Мисля, че емоциите ми след края на мача казват достатъчно. Чувствам се уникално щастлив. Тази нощ ще отпразнувам тази победа", каза Андерсън.


Южноафриканецът ще играе финал в Големия шлем само няколко месеца, след като бе изпаднал до №80 в света заради пропуснатия поради контузия Australian Open. "В края на миналата година разбрах, че ще ми се наложи операция. "Това означава толкова много за мен", откровен бе той. 

 

Доволен от представянето си в крайна сметка беше и Пабло Кареньо Буста. "Мисля, че мога да извлека много позитиви от този турнир, защото спечелих много мачове. Спечелих и доста точки, които ще ми позволят да се боря за място на финалите в Лондон", каза испанецът.


"Мачът беше много добър. Може би в началото той правеше доста грешки, а аз играх агресивно. Първият сет беше добър за мен. Но след това той започна да играе по-агресивно, да сервира наистина добре и да връща всеки път моя сервис", анализира Кареньо Буста. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини