Матадора заслужи 16-ия си трофей в Шлема (снимки)



11-09-2017 01:43 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за трети път в кариерата си Откритото първенство на САЩ – US Open. На финала водачът в световната ранглиста се разправи с 3:0 сета с Кевин Андерсън, в отделните части 6:3, 6:3, 6:4. По този начин Рафа триумфира за трети път в турнира, след 2010 и 2013, както и за 16-и в надпреварите от Големия шлем. Титлата е втора за Матадора в Мейджър надпреварите за сезона, след като преди няколко месеца спечели за рекорден 10-и път „Ролан Гарос“.

Успехът тази вечер осигури на испанеца и чек на стойност 3.7 млн. долара от общия награден фонд. Титлата гарантира на Рафа и спокойствие на върха на ранглистата, където от днес Андерсън ще се изкачи до №15.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА НА US OPEN

Още в самото начало на двубоя Надал показа, че е готов за триумфа. Той взимаше лесно подаванията си, като в същото време пристикаше максимално Андерсън в неговите геймовете. Логичното се случи в 7-ия гейм, когато Рафа проби за аванс 4:3 и до края на сета не загуби повече гейм.

По сходен начин се разви и втората част, но този път пробивът дойде малко по-рано и даде на Рафа аванс 4:2 гейма. До края на сета Андерсън успя да вземе само още един гейм. Във втория сет Рафа допусна „цели“ 2 непредизвикани грешки.

Третата част на финала започна с пробив на Надал, който до края на срещата не срещна проблеми да се поздрави с успеха.

Любопитен е фактът, че всички титли от Големия шлем през годината отидоха на сметката на Рафаел Надал и Роджър Федерер – по две. Испанецът се наложи в Париж и Ню Йорк, а швейцарецът в Мелбърн и Лондон. Това се случва за общо 4-и път. Не случайно Рафа и Роджър са убедително в челото на ранглистата.

По пътя към трофея в Ню Йорк Надал загуби общо само 3 сета – по един срещу Таро Даниел (II кръг), Леонардо Майер (III кръг) и Хуан Мартин дел Потро (полуфинал).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини