Виландер: Контузиите оказаха влияние на US Open



12-09-2017 13:48 | Станко Димов

Отсъствието на няколко от звездите на АТР оказа сериозно влияние върху приключилия в неделя US Open. Това мнение изказа бившият №1 в света и актуален анализатор на турнирите от Големия шлем на „Евроспорт“ Матс Виландер.

Припомняме, че финалистите от сезон 2016 Стан Вавринка и Новак Джокович пропуснаха надпреварата, а ден преди началото на двубоите същото направи и Анди Мъри. В Ню Йорк тази година не дойдоха също Кей Нишикори и Милош Раонич, които също се оплакват от контузии. В резултат на всички тези отказвания схемата „се отвори“ и позволи на играч като Кевин Андерсън да достигне до първия си мейджър финал, където обаче южноафриканецът беше спрян от Рафаел Надал.

„Преди всичко трябва да осъзнаем какви късметлии сме, че гледаме всички тези топиграчи почти непрекъснато на турнирите от  Големия шлем. В същото време трябва да осъзнаем колко важно е тези топиграчи да успеят да се опазят от контузии“, коментира Виландер, цитиран от „Ройтерс“.

„Те трябва да разговарят с АТР и ITF и заедно да изготвят така програмата, че да могат да са здрави през целия сезон“, каза още шведът.

„Мъри се оттегли заради травма в хълбока, поради контузии не участваха Стан Вавринка и Новак Джокович. Тези тримата спечелиха 4 от последните 6 издания на US Open. Най-добрите играчи в света трябва да участват на най-добрите турнири, защото по този начин се вдига нивото. Тази година 5 от Топ 10 не играха в Ню Йорк и това се усети. Понякога не се забелязва, ако някой от топиграчите не участва в даден турнир. Сега обаче случаят беше различен“, категоричен е Виландер, който изрази надеждите си, че сезон 2018 ще бъде интригуващ.  

„Очертава се да имаме няколко тенисисти, които ще се завърнат в Тура и ще са по-гладни за успехи отвсякога. Ще бъде изключително интересна година“, убеден е Матс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини