Надал за референдума: Не мога да си представя Испания без Каталуния



13-09-2017 17:49 | Станко Димов

Рафаел Надал се радва на един от най-силните си моменти на корта. В неделя тенисистът спечели трофея от US Open, с който до голяма степен си гарантира оставането на върха в световната ранглиста до края на сезона.

След триумфа Рафа даде десетки интервюта, но едно от тях беше по-различно и темата не беше спортна. Надал беше попитан какво мисли за започналия в понеделник референдум за независимост на Каталуния, който беше обявен за противоконституционен от конституционния съд на Испания.

„Винаги въм казвал, че законът трябва да се спазва. Това е моята философия. Законите са такива, каквито са и не можем да ги пропуснем, само защото не ги харесваме. Не мога да тръгна на червена светлина на светофара, защото не ми се стои в трафика. Чувствам каталунците много близки до себе си, също така се чувствам испанец“, коментира Надал пред „Ел Мундо“.

„Не искам да го разбирам и не искам да го виждам. Вярвам, че заедно сме способни да се разберем и мисля, че трябва да положим усилия в тази посока. Без никакво съмнение ние сме по-силни заедно, отколкото разделени. Испания е по-добре с Каталуния и Каталуния е по-добре с Испания. Това е моето мнение“, каза Надал, който говори перфектно испански и каталунски.

Живеещите в чужбина каталунци също могат да участват в референдума, като имат възможността да дадат гласа си онлайн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини